torsdag 9 januari 2014

Skönt

Blev mycket glad igår när jag fick nyheten om de frigivna svenska journalisterna Niclas Hammarström och Magnus Falkehed. De som sedan i november varit tillfångatagna och kidnappade i Syrien. Detta måste ha varit månader av skräck för dem där en även hann bli skottskadad.

Vilken påfrestning för deras familjer också. Som väntat utan att veta vad som händer. De har levt i ett vakuum där de inte visste om deras älskade skulle komma hem eller inte. Eller om de fick mat, blev misshandlade, sjuka mm.. Ja, tankarna måste ju snurra i det oändliga för de som är anhöriga. Barn som kanske inte riktigt förstår men som ändå inser att det är något farligt på gång. Hur påverkar de och vad sätter de för spår.

Nu är de ändå frigivna och kommer snart hem. Men det finns många andra journalister som är kidnappade eller har kidnappats i Syrien (21 stycken 2012.) Kidnappning är ett vapen och  när de riktar sig mot skribenter, ett vapen mot demokrati och yttrandefrihet. Det fria ordet ska inte få råda. De som vill se och berätta ska tystas. Som sann demokrat har jag pustat ut och hälsar dessa män välkommen hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar