lördag 14 februari 2015

Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag, kan i vår del av världen kännas som ett påhitt av affärsmän, för att öka försäljningen en och en halv månad efter jul men denna dag har firats länge inom den katolska världen. Helgonet Valentinus har firats den 14 februari, men varför var lite oklart.

Dock säger sägnen att det berodde på att just denna tid så flyger fåglarna runt för att skaffa sig en partner och då var det en bra tid för kärlek. Att även unga par kunde "surra runt" och träffa sin Valentine. Det finns även en historia om St. Valentine, en kristen som levde i Rom på 200-talet och som trotsade kejsaren Caludius ll:s förbud att viga unga tu. Han lär ha blivit mördad för sin tro på kärleken. Så lite historia kring denna dag finns.

Här hemma ställer vi fram våra fina hjärtlyktor denna tid och så ger vi varandra en lite gåva, bara för att visa vår kärlek till alla i familjen. I år slog dock mitt stora hjärta på stort och gav mig en vacker Ralph Lauren tröja av modell Polo. I en underbart fin rosa nyans. Jag ska visa ett foto av den lite längre fram.

Önskar er alla en kärleksfull lördagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar