fredag 23 september 2016

OscarsrevynOscarsteatern i Stockholm fyller i år 110 år, det ska firas! Vilket man gör med en hejdundrande revy.

Igår var det premiär för just den revyn och röda mattan rullades ut och kändisarna strömmade till. Hela kändiseliten var där, alltifrån musiker, skådespelare till programledare slöt upp. Mitt i denna skara av celebriteter befann jag mig. Förutom att just det var trevligt, att frottera sig med det "vackra folket" så var revyn något alldeles extra.

Rollistan gav respekt, Dan Ekborg, Kim Sulocki, Robert Gustafsson, Rakel Mohlin, Wanna Rosenberg och Sanna Nielsen. Männen bakom revyn är Calle Norlén och Edward af Sillén, riktiga giganter.

I denna revy ser man tydligt att proffs kan sin sak. Vilken kväll de bjöd på. Revy kan tyckas lättsamt och enkelt, lite av springa runt och snubbla. Men revy är en svår scenkonst och en konst som dessutom är lite tynande, tyvärr. Igår visade gänget på Oscars att är man en duktig aktör då kan man spela revy.

Dessa fantastiska artister fick denna revy att spraka, det var musik och dansnummer som var krämiga som på Broadway och det var nummer som var både roliga och slående och som på några ställen slog ett slag mitt i solar plexus på år 2016.

Svårt att lyfta något speciellt då allt var toppen men Rakel Mohlin som GW Perssons syster fick Oscarsteatern att dåna av skratt. Sanna Nielsen var revyns primadonna och hon gjorde några sångnummer som visade att hon var värd att vara just, primadonnan.

Rekommenderar varmt att ni beger er till Stockholm för att. bänka er på Oscarsteatern och bered er på en kväll med tidernas revy. Ingen som älskar musik, ett gott skratt  och  teaterglitter kommer att bli besviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar