tisdag 6 september 2016

Liten ny favorit

Ilse Jacobsen, studerade statskunskap och nationalekonomi men när studierna vara klara var det inte alls det som lockade att arbeta med. Istället öppnade hon restaurang.

Efter en tid i den branschen började Ilse sin bana som säljare. Hon sålde skor. Men kreativiteten tog överhand och hon började designa egna skor och öppnade en butik som endast sålde hennes skor och det var endast 10 typer.

Efter ett tiotal år beslöt sig Ilse för att sluta cirkeln kring mode och började att designa kläder, för kvinnor. Hennes kläder är som en sval fläkt från den danska kustorten hon är ifrån, Hornbaeck i Danmark.

Hennes klänningar är lättburna, skrynkelfria men ändå så eleganta, de är ett signum för en kvinna på 2000-talet. Härliga, lättburna i tyger med varierande mönster och färger.Har blivit mycket förtjust i dessa klänningar och köpte en i somras som jag för en dryg vecka sedan bar på ett bröllop. Det är helt enkelt en ny favorit i garderoben, kan nog bli fler av det märket, efter hand.

7 kommentarer:

 1. Intressant story! Tror minsann jag har en likadan klänning. Men inte använt ännu, känner mig inte helt komfortabel i den, trodde att silhuetten skulle vara snäll mot kroppsformen men så blev det inte på mig... Får prova igen helt enkelt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova den igen. Jag gillar det där omlottstuket som det är lite typ av. Dock kan jag tycka att bysten framhävs lite väl mycket. Men det är smällar man får ta. Haha. prova igen, du är säkert jättesnygg i den.
   Kram
   Maria

   Radera
 2. Så snygg klänning. Har kollat in märket men aldrig köpt något, får nog prova någon gång när jag är i en butik som säljer märket.
  Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena. Är du i Stockholm någon gång så säljs de på Best of Brands på Moodgallerian. Moodgallerian är ju så trevlig att besöka även utan shopping. Bara njuter där.
   Kram
   Maria

   Radera
 3. Ja, vilken entreprenör! Önskar jag vågade att satsa på något eget som hon. Jättefin är du och jag gillar också hennes klänningar.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna. Önskar dig en trevlig helg!
   Kram
   Maria

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera