fredag 2 september 2016

Haymarket by Scandic
För en tid sedan slog Scandickedjan upp portarna på ett, så kallat, signaturhotell, mitt i Stockholm. Haymarket, i PUB huset.

Hotellet har tagit fasta på historien, att Greta Garbo började sin karriär på PUBs hattavdelning. Stilen är inspirerad av 20-talet och filmens värld.

Att kliva in på Haymarket hotell ger en känsla av glamour, det andas lyx och flärd. Men känns ändå nordiskt jordnära. En perfekt blandning av Hollywood och det svenska tysta, precis såsom Greta Garbo,  framstod. Att hotellet invigs när vi nästan står på tröskeln till ett nytt 20-tal, får det hela att närma sig perfektion.

Hotellet inrymmer ca 400 rum, cocktailbaren Gretas, brasseriet Pauls och en stor och vacker eventvåning.

Ta en drink på Gretas bar, som vätter ut mot Hötorget och bjuder på fina sociala ytor. Där är det ett dramatiskt scenario av medvetenhet och glamour där 1920-talet möter 2020-talet.
Är en middag att föredra går det bra på PAULs som är ett amerikanskt brasseri. Där serveras mat av goda råvaror i klassisk amerikansk 20-tals miljö.Är en övernattning på hotellet förestående, väntar vila i vackra rum med specialdesignade detaljer, mjuka mattor, vacker marmor och roséguld.
Visst låter det lockande, jag var på ett litet event på Haymarket i veckan, det var en positiv upplevelse och jag kommer att återvända. Absolut!

4 kommentarer:

 1. Häftigt! Det ska jag kolla in nästa gång vi ska till storstan.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. Jisses vill sätta mig direkt på tåget och ta en övernattning där, så läckert. Kramisar TIna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tina, jag vill också få sova över där med dessa fina sängar och eleganta rum. Men när jag är i stora staden vid tillfälle ska jag iaf besöka Gretas.
   Kram
   Maria

   Radera