fredag 28 augusti 2015

Fredagkväll på tåg

Härliga fredagkväll, det är då man brukar samlas hemma efter avslutat arbete. Laga lite mat och öppna en flaska vin och småprata. Lugnet lägger sig efter veckan och den härliga helgen ligger där och bara väntar.

Då jag spenderat ett dygn i Göteborg med arbete i den staden så var jag helt på det klara med att min fredagkväll skulle tillbringas på tåg. Jag såg fram emot tre timmar med hörlurar inkilade i öronen och lätt tillbakalutad lyssna på en bok. Ingen fara med det, klockan 22 är jag hemma och då finns det tid för lite fredagsmys i soffan.

Så utvecklade sig inte aftonen. Jodå, jag kan lyssna på bok, kanske hinner jag lyssna klart på hela boken då tåget just nu står still i Herrljunga. Här blir vi kvar ett tag. Tragiskt nog har det skett någon form av olycka på spåret i Skövdetrakten så det är totalstopp i båda riktningarna.

I skrivande stund har jag ingen aning om när jag kommer hem. Dock ska jag inte klaga, det är inte mitt tåg som är olycksdrabbat utan jag kan luta mig tillbaka och ha mitt fredagsmys på tåget. Jag, min ljudbok och en flaska Aloevera citron.

Skål på er och trevlig helg!
Bodde på ett toppenbra hotell i Göteborg.
Hade en juniorsvit helt för mig själv.Radison Blu Scandinavia Hotel


2 kommentarer:

 1. Åh tråkigt med försening! Men verkar som om du klarar dig rätt bra ändå - hoppas det reder sig! Kram

  SvaraRadera
 2. Kom hem tillslut klockan 01.00.
  En erfarenhet rikare.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera