tisdag 29 april 2014

Turista

Efter en lång natts sömn, vilket vi behövde så väl, gav vi oss ut i Barcelona för att verkligen turista. Hop on hop off buss stog på agendan för att få se så mycket som möjligt.  Gaudis var främst på listan.  Men mer om det vid ett senare tillfälle.

På flera platser under dagen har jag sett och stött på svenska turister. Blir mycket förundrad.  Med ett fåtal undantag så var svenskarna så konstigt klädda. Jag förstår verkligen inte varför kläderna är så konstiga vid semesterresa. De flesta hade fotriktiga skor, det är helt naturligt.  Men sedan följde på många någon hopsatt outfit som kunde bestå av mjukisbyxor, träningsbyxor, t-shirts, fleecetröjor mm i färger som inte passade ihop. Precis som de hade tänkt,  nu ska vi turista så det ska vara bekvämt och behöver inte passa ihop för fem öre.

Varför detta förfall bara för man är turist. Under en stadsresa behöver man bra skor. Men därutöver kan man ha vanliga byxor och vanliga jackor. Ingen ska ju direkt grovjobba. Varför spöka ut sig i någon form av turistuniform. Man blir ju generad.

Man kunde inte se någon fransk turist i samma "turistuniform". Så varför ska just svenskarna utmärka sig med husvagnsklädsel när de flanerar på Via Diagonal eller Ramblan i Barcelona.På väg ut attt göra stan

Myskit på hotellrum


Nu har jag utgjutit mig nog över detta klädämne så nu blir det hotellrumsmys och sedan middag i den mörka Barcelonaafto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar