måndag 21 april 2014

Påsken är över för i år

Påsken är en stor kristen högtid och egentligen inte så ljus som julen, då julen är födelse och påsken är korsfästning men å andra sidan, på tredje dagen uppstånden igen. Så påskdagen är en verklig högtidsdag för alla kristna.

Jag älskar julen men det infinner sig alltid en speciell känsla inför påsken också. Det är ljust ute och det är glada färger i fjädrar och blommor. Man äter gott och mycket godis men det känns ändå inte lika kravfyllt som julen ibland kan kännas.

Denna påsk har varit så skön och vädret blev fint till slut. De två senaste dagarna har uppvisat sommarvärme.

Skärtorsdagen var det traditionsenlig Janssonkväll här hemma. Då kommer min bästa väninna sedan barnsben och tillika gudmor till min dotter och äter Jansson och så umgås vi lite och hon och min dotter byter påskägg. Ja, hon ger min dotter påskägg och min dotter ger henne påskblommor.

Påskdagen hade jag min syster och hela hennes familj här på påskmiddag. Ja, då trivs jag när jag får laga mat, duka fint och ha gäster. Speciellt när det är min syster också.

Det enda tråkiga var att ingen från min sambos familj var med. Hans döttrar var upptagna på annat håll och hans mor sjuk.

Nu är det bara timmar kvar av denna helg så jag delger er lite foton från vår påsk och så laddar jag för en tuff arbetsvecka men snart, snart har jag semester.









1 kommentar:

  1. Å vad roligt att titta in till dig. Du verkar haft en härlig påsk.

    Kram
    Helen
    Vitaestilo.se

    SvaraRadera