fredag 25 augusti 2017

Sten

Under min barndom så satt jag ett otal kvällar, tror det var söndagar, och tittade på Musikfrågan Kontrapunkt med mina föräldrar. Sten Broman var programledare i färggranna och skräddade kostymer. Han talade kraftig skånska och med sin mycket akademiska framtoning men med en stor portion humor försökte han få den svenska medelklassen att bli intresserad av klassisk musik.


Han var högt studerad bland annat dirigent och föreläsare,  kunde massor om musik, var en stor humorist och designade sina egna kläder, Västen skulle inte vara mycket urringad och det skulle vara snålt med fickor, det var grunden. Han var aldrig hemlig med att han verkligen HATADE dragspel.
En färgklick i TV-rutan, på den tiden det fanns max två kanaler och de sände TV mellan kl. 18.00-23.00. Det var tider det, haha.

Nu var det så att Broman hade ett stort intresse till och det var mat, han älskade god mat och är man i Lund kan man äta Sten Bromans köttbullar på Grand Hotell. Det gjorde jag i onsdags. Det var en mycket god rätt som serverades direkt ur stekpannan tillsammans med potatispuré, pressgurka och lingon. Det speciella med dem var att det var ingen gräddig sås utan det var en sky med touch av whisky. Middagen gick ner med lätthet. Så är ni i Lund, passa på att besöka det fina Grand Hotell och ät en Sten Broman köttbulle. När du ändå är där pröva drinken, Grandsnurran, den har min kollega och vän varit med och tagit fram.


2 kommentarer:

 1. Haha! Minns mina föräldrar satt och tittade på kontrapunkt och Musikfrågan. Själv minns jag bara honom i färgglada kostymer och att han inte tyckte att dragspel var ett instrument. Vilket rabalder det blev!

  KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi var väl små barn som satt med i soffan och såg en farbror i glada färger.
   Kram
   Maria

   Radera