onsdag 9 augusti 2017

Allsången

Allsång på Skansen, det är sommar för mig. Är jag hemma så bänkar jag mig framför TV varje tisdag, hela sommaren. Det är sommar, semester och mys till hundra procent.

Ibland far vi dit och är med "i verkligheten" där det händer och igår var en sådan kväll. Jag, hjärtat och min svärmor var på plats och vi hade de mest fantastiska sittplatser, nästan längst fram och ut mot gången där artisterna rörde sig. Artistkavalkaden igår var storartad med Lisa Ekdahl, Plura, Annelie Rydé med flera och att sedan solen flödade gjorde inte saken sämre. En toppenkväll.


Cornelis Vreeswijk, skulle ha fyllt 80 år igår och därför hyllades han på Skansen. Det var ett fantastiskt fint hyllningsprogram framfört av Annelie, Plura, Lisa och Sanna. Toppklass.

Jag har alltid beundrat Cornelis för hans musik och hans fantastiska texter. Han hade förmågan att fånga den svenska själen precis i sina texter. Han kunde lägga ihop de många plussidorna med det nordiska kynnet och dra ifrån minussidorna och verkligen hamna på pricken rätt i det djupa nordiska. Hans språkbruk och formuleringar var både precisa och vackra. Han var en stor musiker och skald och när man sedan lägger till att han skrev och gjorde allt på ett språk som inte var hans från början, inte ett modersmål, då blir hans storhet än större.Cornelis son Jack avslutade hyllningen med att framföra ”Grimasch om morgonen” och hans röst var skrämmande lik Cornelis.

Vi återvände hem efter en underbar kväll fyllda av massa energier, tack Skansen.

2 kommentarer:

 1. Å va härligt med Skansen live :)))
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar Skansen! Det är sommar för mig.
   Kram
   Maria

   Radera