lördag 18 oktober 2014

Sitt och gå ner i vikt

Vikten, det stora problemområdet för de flesta kvinnor. Antingen är man för tjock eller för smal. Inte är det ofta man hör en kvinna utropa, åh vad jag är nöjd med min kropp och min vikt, jag är helt perfekt. Nej, det är mer suck och pust.

Har själv alltid brottats med min vikt, aldrig varit fet men kilona har rört sig upp och ner. Måste ha koll och tänka på vad jag stoppar i mig. Tror jag var fem år när jag "bantade" första gången, Inte klokt på något sätt, men det är långe sedan nu.

Vet hur svårt det är att hålla vikten och blir därför galen när jag möter människor, företrädesvis män, som är långa och smala och uttalar sig i frågan. De säger ofta, om folk äter normalt och rör sig är det inget problem. Bla, bla, bla, säger jag då. De har ingen aning.

Jag kan äta normalt och träna tre gånger i veckan eller gå ut och gå varje dag och det innebär inte att vågen börjar röra sig nedåt. Det är inte så enkelt. Jag måste markant skära ner på föda för att något ska hända.

Kan däremot sitta i soffan varje dag och gå ner i vikt om jag ändrar kost och kvantitet radikalt.
Så att säga till en överviktig person att de ska börja röra sig mer så ordnar sig allt är helt galet och mycket överlägset. Hälsar därför med glädje de rön som nu visar att kost och motion är 70 - 30.
Ska du gå ner i vikt så är 70 % maten och 30 % motionen.

Sedan är det mycket bra att röra sig för hälsan, det ger massa hälsovinster. Helt nödvändigt för ett friskt liv men det påverkar inte vikten i den utsträckning som många tror och en del vill hävda.

Sorry, men vill man gå ner i vikt så måste man skippa några chipspåsar i veckan hur mycket man än rör sig. Dock är rörelse ett sätt att omforma kroppen. Den blir fastare och snyggare om man motionerar,

Sitter just nu och funderar på om jag ska utföra ett test på mig själv, ge mig själv en utmaning med annorlunda kost och motion i 30 dagar för att se vad som händer. Tycker denna typ av utmaning är kul men ofta tappar jag motivation då jag också tycker om att äta och roa mig och anser att livet är för kort för att slösa bort på tråkigheter. Men samtidigt så är det kul att se vad man klarar av. Det kan ju även gälla kroppen och inte bara knoppen. Ja, ja få se vad jag kommer fram till ska fundera ett dygn till.

Önskar er nu en fortsatt underbar helg!

Sitter mig smal. Älskar prickiga strumpor men på
bilden ser det ut som strumporna har ett annat
mönster också. Det har de inte de är matt gråa
med prickar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar