onsdag 8 oktober 2014

Nu är det igång

Japp, nu har det redan börjat, de låter inte vänta på sig. Skattehöjningarna har redan annonserats. Den nya regeringen ligger inte på latsidan. Vänstern driver på.

Skatten ska höjas för de som tjänar mer än 50 000 kronor i månaden, men Vänstern önskar höjning redan vid en lön av 36 000 kronor.

Pensionsskatten ska sänkas men löneskatt ska införas för de som arbetar efter 65 år.

Företagsekonomer rasar och till och med facket är kritiska. Att kraftigt höja skatten ger ingen grund för framtida bra ekonomi. Fast skattetrycket sjönk under den borgliga regeringen så var skatteintäkterna 27 % högre 2014 mot 2006. Fler som arbetar, större insats i arbete.

Jag rasar också, återigen så är det kvinnorna som förlorar. Inom typiska "kvinnoyrken" så finns det löner runt 36 000 kronor, för de med hyfsad utbildning. Vänstern hävdar att de är feminister men skriker om skattehöjningar på denna lönenivå. Skäms!

Kvinnor som idag är 65 + , har kanske arbetat deltid eller varit hemma med barn under några år. Väljer de då att arbeta några år efter fyllda 65, för att få lite mer i plånboken, så drabbas de nu av löneskatten. Detta får även män som forrsätter arbeta långt upp i åren, men det finns fler kvinnor med låga inkomster. Ännu ett bakslag för kvinnor.

Dessutom, Sverige behöver fler som vill arbeta längre upp i åren, varför då inte stimulera detta?

Känner mig förvirrad och frustrerad.

Dock tyckte jag att samtliga partiföreträdare avtackade Reinfeldt på ett fint sätt. Sjöstedts ord till Reinfeldt var mycket fina och rätta för är det någon som visat att han aldrig viker ner sig för främlingsfientlighet, så är det just Reinfeldt. Han tog Moderaterna, från att ha varit ett beigt parti inom invandrarpolitiken,  till att bli partiet som bad alla öppna sina hjärtan. Det är stort.

Stort är också att min sambo, mitt hjärta, har träffat prinsen idag. Inte mött prinsen utan haft ett bokat möte med honom. Spännande och häftigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar