tisdag 9 maj 2017

Tittar in igen

Har varit mycket nu, som man säger. Har verkligen haft några hektiska veckor efter påsk, för hektiska. Så detta med bloggen har fått ligga nere. Inget jag gillar då bloggen ger mig glädje men det är ju ett fritidsintresse och då får det stå åt sidan när jobb och familjeliv med mera önskar min hela uppmärksamhet.

När påsken var bortplockad hemma var det dags för mig att bege mig på en arbetsresa. Med mitt yrkesnätverk for jag på möte och träningsdag till Antwerpen. Har varit i Bryssel tidigare men aldrig i Antwerpen. Det var en mycket fin, trevlig och livlig stad. En stor hamnstad och industristad. Men av industrin märktes inte så mycket. Mer såg man av hamnliv och den livliga handeln främst av diamanter. Dessa affärer var uppradade och det glimmade och glittrade i varje skyltfönster.

Stationshus med status

Vacker kyrka

Alla städer har sitt - Chinatown


Staden har enligt tron fått namnet av en jätte som bodde nära floden och som begärde tull av de som skulle över floden. De som vägrade betala högg han handen av. Till slut blev jätten dödad av en ung hjälte som då också högg handen av jätten och kastade den i floden. Denna historia ska vara grunden till stadens namn. Hand werpen = att kasta en hand (nederländska), som då blev Antwerpen.

Stadens symbol - handen

Antwerpen är en stad, verkligen värd ett besök, lagom stor, vackra byggnader, bra shopping, och oändligt många fina platser att äta och dricka på. Maten och alla gotter är helt fantastiskt. Det är något belgarna kan, det där med mat, choklad och bakverk.

I Belgien är detta ett måste!

Och det här!

Hur mycket gottigott som helst

William Sweetloves rondellhundar har sin
vagga här
2 kommentarer:

 1. I Antwerpen har vi aldrig varit ... men det verkar ju vara en stad som har ett och annat att erbjuda! Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, lite lagom så där. Res dit!
   Kram
   Maria

   Radera