onsdag 24 maj 2017

Sorg

För mindre än en månad sedan klev jag av planet på Arlanda, fulltankad av energi från en härlig weekendresa. Vi hade roat oss med sightseeing, fotboll underbart god mat och drinkar i fina barer i Manchester.


I måndags förvandlades denna glädjens och fotbollens stad till en stad i sorg. En stad där många föräldrar fick ta emot budskapet om ett barn som avlidit. Anhöriga som nu sitter på sjukhus och vakar över skadade eller som väntar att få reda på om de anhöriga lever eller inte.

På några timmar förvandlas en livlig stad till en stad i sorg. Vid en konsert, med huvudsakligen ung publik, slår terrorn till, på ett gruvligt syniskt sätt. Precis vid en "ungdomsfest".

De senaste åren har vi fått uppleva terrorn på flera håll och vi svenskar fick nyligen se dess hemska ansikte i Stockholm. Hur hemskt det än är så får vi inte nedslås, vi får inte låta terrorn ta över våra liv. Vi måste våga gå ut varje dag och leva. Vi som lyckligtvis har livet kvar. Visa att vi vågar tro på framtiden, vågar ha mål, vågar vara glada, gifta oss, skaffa familj och dansa.

Så här, drygt en dag efter den senaste händelsen i Manchester, känner man mest sorg och förtvivlan. Det goda måste någon dag vinna, måste besegra det onda Vi får aldrig sluta tro på det, Galenskaperna ska en dag få ett slut.

Med sorg i bröstet delger jag er några foton jag tog under min vistelse i Manchester.


Staden bjöd på olika typer av hus och växter

Besökte The John Rylands Library

Vackert bibliotek med typisk bokdoft. Grundat av
Augustina Ryland till minne av hennes man John

Katedralen i Manchester

Old Trafford - vilken upplevelse att se
fotboll bland 75 000 besökare

2 kommentarer:

 1. Det är fruktansvärt!! Finner inga ord. Vidriga barnamördare!! Idag spelar Manchester U på Friends Arena.

  KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA, blev så ledsen och arg av denna händelse och alla dessa vansinniga händelser som sker.
   Kram
   Maria

   Radera