söndag 20 mars 2016

Söndagsrecept

Kalasat i helgen och då bjöd jag på Tiramisu´till kaffet. Underbart gott tycker jag.

Tiramisu´ (8 personer)
500 g mascarpone
200 g Savoiardikex
2 dl espresso
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
4 st äggulor
2 st äggvitor
kakao
2-3 msk mandellikör eller cognac

Blanda kaffe och likör och låt det kallna.
Lägg hälften av kexen på botten i en form. Droppa kafferöran över.
Ta fram tre bunkar.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Ställ åt sidan.
Vispa äggulor och socker till fin kräm. Ställ åt sidan.
Vispa grädden.
Blanda äggulevispet och mascarponeosten
Blanda ner vispgrädden
Vänd till slut ner äggvitorna.

Bred ut hälften av krämen i ett jämnt lager på de dränkta kexen, Lägg på ett nytt lager kex och droppa espressoröran över. Lägg på ett lager kräm till och platta till så det blir fint.
Låt stå i kylen över natten. Sikta kakao över innan serveringen.

Ät och njut.

Foto: Lisa Eats World


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar