tisdag 8 mars 2016

Internationella kvinnodagen

 


Idag firar vi den internationella kvinnodagen. När denna dag en gång instiftades var det ett led i kampen för kvinnors rösträtt. Idag är rösträtt en självklarhet, iaf för kvinnor i vår del av världen.

Än är inte allt frid och fröjd med jämställdheten, än finns det stigar att trampa upp. Vad som är speciellt viktigt idag, tror jag, är att få unga kvinnor att acceptera sig själva och se på sig själva med självsäkerhet. De ska känna att de kan göra precis vad de vill och önskar. Det finns inga hinder, enbart de gränser de själva sätter upp. Samt att känna stolthet över att vara kvinnor.

Känner unga kvinnor stolthet över sitt kön, vet sitt värde, sätter upp mål för vad just de vill göra och sedan känner sådan tillit till sig själva att de aldrig låter någon köra med dem, då har vi kommit långt.

Kvinnor kan men det krävs två för en vals, så i ett jämställt samhälle har båda könen samma möjligheter. Ingen är mer värd än den andra. Än är vi inte där men det är ett verkligt fint mål att sträva mot.

Idag är det kvinnodagen så idag ropar vi alla unisont, leve kvinnan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar