fredag 23 januari 2015

Upprörande

Känner mig naiv. Mycket naiv. Såg Uppdrag granskning om Judeförföljelsen i Sverige.

Har under senare år förfasat mig över den växande islamofobin i vårt land. Tycker den är hemsk. Man kan inte dra alla muslimer över en kam endast ett fåtal är fundamentalister och begår dåd i religionens namn. Majoriteten är helt vanliga människor, som arbetar  och lever vanliga liv.

Dock har jag aldrig tänkt pp Judarnas situation. Har liksom tänkt att de fått sin beskärda del av hemskheter under 2:a världskriget.  De är skyddade mot ont idag.

Så ser jag detta program och ser hur Judarna förföljs av fula ord, äggkastning, skadegörelse mm precis nu i mitt Sverige.  En del är till och med rädda att gå ut.

Har inte ord för den vanmakt jag känner.  All förföljelse är av ondo och måste motarbetas.  Ingen jag känner skulle säga att det är ok att stena en Jude men det finns säkert de som anser att en röst på SD är ok. Blir beklämd,  varför är det så svårt att tänka hela vägen.  Ger man ett främlingsfientligt parti sin röst så säger man indirekt att förföljelse av minoriteter är acceptabelt.  Detta måste få ett slut.

Kanske är ett starkt tvåpartisystem, som i USA, den enda vägen men där är vi inte än. Vi får inte låta lura oss av vackra ord som höjda pensioner och bättre sjukvård, vi måste inse att SD har endast en punkt på agendan och det är invandring. Nu får det vara  nog. Jag är stolt över  Sverige och dess , mångfald och demokrati. Låt oss aldrig rucka på de principerna utan låt oss leva tillsammans,  kristen,  jude, muslim, vit, svart eller gul. Vi är alla människor. Ingen ska behöva vara rädd när de vaknar och hälsar en ny dag. Tillsammans är vi starka och allt blir lättare.

3 kommentarer:

 1. Vi såg också programmet! Vad är det med människor egentligen! Varför så mycket hat och rädsla. Tänk om alla gick hem och älskade sin familj istället. Då skulle det inga krig finnas och vi skulle kunna leva som goda grannar.

  Fin kväll och KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. Absolut rätt som du skriver.
  Trevlig helg.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Absolut rätt som du skriver.
  Trevlig helg.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera