torsdag 8 januari 2015

Frankrike i våra hjärtan


Är fortfarande skakad av gårdagens händelse i Paris. Kultursatiriker får sätta livet till för sin yrkesutövning vid ett attentat mot Charlie Hebdo.

Att det finns en yttrandefrihet som får utövas är dem absolut viktigaste ingrediensen i en demokrati. När vi pratar om yttrandefrihet så måste vi  komma ihåg att det gäller allt och alla. Alla har rätt att framföra sin åsikt.Äen om jag avskyr vad motparten säger så mycket att det går runt i magen på mig och yrseln kommer krypande så har den som vill torgföra något rätt att göra det. För om den rätten tas ifrån oss hur ska då en demokrati vara möjlig. Makten som utgår från folket, blir helt platt.

Den debatt som nu kommer att följa detta fruktansvärda dåd, hoppas jag, inte kommer att spela islamofober och rasister i händerna. Vi bör nu diskutera det som verkligen är viktigt, rätten till det fria ordet. Det är inte tid för att huka och böja sig för dem som vill tysta och inskränka, nej nu är det tid för att med rak rygg stå upp för allas lika värde och allas rätt att framföra sin åsikt.

Låt oss inte nedslås, låt oss hylla demokrati, det fria ordet och Frankrike idag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar