torsdag 7 augusti 2014

Underbar lunch

En gråmulen dag förvandlades på några minuter till en solig dag med lagom temperatur, precis i tid för min lunch. Så vi tog en skön promenad längs vattnet. Privilegierad som jag är och arbetar på kanten av Mälaren så kan man lätt flanera längs vattnet när tid finns.

Vår stad har under året fått en fin ny badplats endast några 100 meter från mitt arbete så vi gick dit, satt en stund och vände tillbaka.

Måste nu får utgjuta mig lite över fenomenet, hundar/hundägare. På gräsplanen intill vattnet höll en dam på med valpträning. Hunden skällde högt och konstant och damen hade stora svårigheter att kontrollera den. Att den skällde gjorde inte oss så mycket då vi endast var på en promenad. En äldre man som satt i  panamahatt och läste på en bänk, tappade dock tålamodet och reste sig upp slog ihop boken och sa till oss att nu får det vara nog. Hon har varit här i snart en timma och hunden har skällt konstant. Jag vill ha ro, läsa och höra vågskvalp, sa han. Sedan satte han sig på sin cykel och for iväg.

Förra veckan var två väninnor till mig på samma plats för att sola och umgås, de valde att gå därifrån. En ung man med en hund av rasen pitbull dök upp och lekte med hunden och hade den okopplad. De tyckte det var obehagligt och lämnade platsen och for hem.

Tycker att man ska visa lite hänsyn, precis som det inte är ok att spela musik högt och skränigt på platser för rekreation så är det inte ok att ha skällande och löst springande hundar. Lite skärpning är på sin plats.

Några foton tog vi också och på ett av dem ser ni verkligen min omtalade hårmisär. Men idag blir det klippning och färgning, har en date med min underbara frisör.
Här kan man se förfallet på min knopp! :)2 kommentarer:

  1. Härliga bilder på dig :) . Håller med helt och hållet med hundar. Jag älskar hundar och har haft hund i hela mitt vuxna liv (förutom just nu) och jag tycker verkligen att hundägare måste ta sitt ansvar. Extra mycket faktiskt om man har en kamphund. Kram kram

    SvaraRadera
  2. Tack! Härligt med respons från dig!
    Önskar dig en fin helg.
    Kram Maria

    SvaraRadera