söndag 28 augusti 2016

Söndagsrecept

God vegetarisk paj.

Fetaostpaj
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 nypa  salt
2 msk kallt vatten
2 msk färskriven parmesanost

Knåda ihop ingredienserna till en deg.
Lägg ut i pajform och ställ o kylen 30 minuter. (Hacka lite med gaffel i pajbotten)
Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.

1 liten burk strimlade soltorkade tomater strös ut i pajskalet.
Smula ca 100-150 gram fetaost över.
Rör ihop 3 ägg och 3 dl mjölk. Salt o chilipeppar.
Blanda i en burk keso med smak av rostad paprika.
Häll blandningen i pajskalet.
Grädda i 225 g i 45 minuter.

Ät med god sallad till.

4 kommentarer:

  1. Allt är gott med parmesan. Nu blev jag hungrig!

    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Parmesan är en höjare, precis.
      Kram
      Maria

      Radera
  2. Å vilken härlig fyllning i paj, feta är toppen-topping i paj. Får prova denna!
    Har läst ikapp hos dig och sett en massa roliga saker :) Min man var i just Norrtälje och jagade Pokemon i somras - knäppgöken. Det är en härlig och mysig sommarstad verkligen som är ganska anonym. Man åker ju inte förbi direkt... kram Milla

    SvaraRadera
  3. Så kul att jag äntligen kom till Norrtälje. Kul med Pokemoon. Jag har dock inte börjat.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera