söndag 7 augusti 2016

Söndagsrecept

Söndagsrecept, det var det länge sedan jag delade några. Igår hade vi gäster och då dammade jag av ett gammalt recept och gjorde en soppa till förrätt. Den blev god och lyckad och då kom jag att tänka på att detta vill jag dela med mina fina bloggvänner.

Zuppa di zucchini

Recept för 6-8 personer.                                            













750 gram zucchini
50 g smör
1 medelstor gul lök
1,75 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 ägg
3 msk riven parmesanost
2 msk hackad färsk basilika
Salt
Peppar



Skär av fästet och nedersta delen på zucchinin. Skär den sedan i 5 mm tjocka skivor. Skiva löken. Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken försiktigt så den blir mjuk. Lägg ner zucchiniskivorna. Fräs allt under omrörning ca 10 minuter eller till det att zucchiniskivorna är mjuka. Tillsätt vatten och smula ner buljongen. Låt allt koka upp. Lägg sedan på ett lock och sjud sakta i ca 20 minuter, inte mindre.
Kör blandningen i en mixer eller använd mixerstav. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den koka upp precis innan servering.
Lägg ost, ägg och basilikahack i en varm kastrull eller varm soppterrin, använd en visp och vispa blandningen väl. Häll den uppkokade soppan över blandningen. Vispa ihop och smaksätt med salt och peppar.
Servera med färsk riven parmesan.


Smaklig måltid!

6 kommentarer:

  1. Åh här älskar vi soppor, så denna ska jag prova någon kväll. Tack för det.
    Kram Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det, den är Toppengod.
      Kram
      Maria

      Radera
  2. Men jösses så gott, den måste jag bara testa. Tack snälla för receptet. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul Tina om du provar den. Är verkligen god.
      Kramar
      Maria

      Radera
  3. Älskar soppa! 1000-tack fr receptet!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du kommer att tycka om den.
      Kram
      Maria

      Radera