söndag 7 februari 2016

Söndagsrecept

Igår var det lugn mellokväll hemma hos oss. Helt lugnt åt jag och hjärtat så kallad TV-dinner och jag gjorde då Biff Rydberg. En ren smakupplevelse för mig.




Biff Rydberg (2 personer)

400 gr oxfilé skuren i fyrkanter
1 gul lök hackad
4-6 potatisar fast karaktär tärnade

Tärna potatisen och stek den långsamt i smör och olja.
När potatisen är klar lägg den på en tallrik och håll den varm.

Stek löken, lägg över den på en tallrik och håll den varm.

Lägg ner köttet i pannan och stek den. Salta och peppra efter smak.

När köttet är klart lägg upp allt på tallrikar i fina rader.

Senapsmousse
2 dl. grädde vispas med 1 dl socker
Tillsätt 1 dl Colemans senapspulver
2 tsk bruna senapsfrön
Gör moussen innan ni börjar steka potatisen. Ställ in moussen i kylskåp, så den får gona till sig.

Lägg en kula senapsmousse på köttet. Samt häll upp en ägg-gula i glas eller i ett äggskal.

Klart att servera. Är gott med ett rött mustigt vin till.

OBS! Senapsmoussen är recept för 4-6 personer. Så ni kan halvera det om ni endast är två.



5 kommentarer:

  1. Åh min favoritmaträtt! Senapsmousse lät väldigt gott så det ska jag göra nästa gång till för jag har gjort en enklare variant på denna. Kram

    SvaraRadera
  2. Älskar biff Rydberg, så gott! Sen tyckte jag Ace Wilder var bäst!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  3. Senapsmousse lät ju helt fantastiskt gott måste testas, tack för receptet. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Kul att många gillar Biff Rydberg, en verklig goding i min smak. När ni gör senapsmoussen, den blir ganska stark och kan kännas för stark men till köttet blir det gott.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  5. Vad gott det ser ut :) Blir alldeles hungrig. Ha en fin dag :)

    SvaraRadera