onsdag 24 september 2014

Vem lämnade vem

Hörde Melissa Horns låt, Vem lämnade vem? Den sången har precis som alla Melissas sånger en sorgsen ton men den väckte en tanke hos mig.

Vid separationer har ofta paret själv och omgivningen klart för sig vem som lämnar och vem som blir lämnad. Ena parten tar klivet ut, hoppar, säger nu får det vara nog, skilda vägar är den slutliga lösningen. Den parten lämnar.

Men vem är det som verkligen lämnar? Den andra parten, som kanske inte ens kan tänka sig separation, har kanske under tid inte fokuserat på förhållandet,  inte hanterat förhållandet väl. Var det då inte den personen som lämnade förhållandet, först.

Den värsta av alla separationer, när den föregås av otrohet, så kan man också fråga sig vem lämnar vem? För den som går till en annan, lämnar. Men kanske har den andra parten drivit bort sin partner genom ointresse eller andra tillkortakommanden och vem har då egentligen lämnat vem?

En separation, är alltid så otroligt tragiskt, och det är tragiskt för både den som lämnar och den som blir lämnad.

Men vem lämnar egentligen vem, det är så svårt att veta då den fysiska separationen endast är den slutgiltiga händelsen av en lång, lång händelsekedja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar