onsdag 3 september 2014

Flickor

Ingen flicka ska behöva utstå verbala attacker. Har idag upplevt att en ung flicka fick utstå, av en helt främmande kille, en verbal attack bestående av nedlåtande kommentarer om utseendet och intelligensen och sedan övergick det i rent sexuella trackaserier. Flickan fick nog, bad killen fara till en varmare plats. Hon stod upp för sig själv och sa ifrån.

En stund senare ser killen henne igen och då ger han henne en knuff och hon knuffar då med full kraft tillbaka. Han fortsätter bråka med henne med fula ord och till slut får hon ett slag över hela ansiktet med ett tillhygge.

Hon är demolerad just nu och då hon arbetar lite extra som modell så kan hon inte jobba på ett tag och på så vis mister hon pengar. Han går vidare.

Det här visar att även om vi lever 2014 så har vi inte kommit så långt. När en man inte kan komma längre verbalt utan känner sig besegrad i sin infantila tillvaro så tar han till styrkan. Råstyrkan och klipper till. Här ser man vad viktigt det är att vi lär våra flickor att stå upp för sig själva, det kan ge en smäll ibland och kanske måste man dela ut en och annan smäll själv men det kan det vara värt.

Jämställdhet bygger på att alla har rätt till sin åsikt men ingen får kränka en annan människa. En del pojkar verkar ha missat den poängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar