onsdag 7 maj 2014

Fundersam

Läste för en tid sedan en insändare i dagstidningen där jag bor. Skribenten skrev att vår stad var hundovänlig. Det har under senare år installerats flera så kallade hundrastgårdar där man kan rasta hunden. Den kan där springa lös och även leka med andra hundar. Det finns kärl för bajspåsar tätt, tätt. Det är väl bra av staden att ordna detta. Hundvänligt!

Skribenten ansåg att fler restauranger och fik skulle acceptera hundar i serveringen.
Huvudlöst dumt, säger jag. Då djur inte ska vara i lokal där livsmedel hanteras. Dessutom finns det allergiker och hundrädda.

Tittar man på lagar kring arbetsplatser, så är det så, att man som hundägare måste be chef om lov för att ev. ta med hunden till arbetet. Säger då chefen ja så räcker det att en person på arbetsplatsen lägger in veto så måste hunden avlägsnas. Den som opponerar sig, och inte vill ha hundar på jobbet behöver inte ens ange orsak till sitt ställningstagande. Betänk då att restauranger är någons arbetsplats. Ska det uppstå diskussion om hund eller inte om personalen inte önskar arbeta i hundmiljö?

Djur ska inte vistas i miljö där livsmedel bereds och en restaurang ska vara en avkopplande oas för alla människor. Hundar, katter, hamstrar eller vad det än må vara för husdjur matte o husse vill ta med, ska inte med. Dessutom så har nog djuret det bättre hemma i lugn och ro än att bli nedtystad och kopplad på ett ställa fullt av sorl och god matdoft.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar