måndag 5 maj 2014

Barcelona

Så har jag då äntligen varit där, staden alla talar om, Barcelona! Blev inte besviken en stad som har allt man kan önska sig och det är helt fritt att välja vad man vill se och uppleva.
Vi valde att titta närmare på det som arkitekt Gaudi är pappa till.
Arkitekt Gaudí har kallats "den mest katalanske katalanen av dem alla" Gaudí utsågs  till ledare för den nya spanska jugendrörelsen, men var lite av en outsider. De sista åren av sitt liv ägnade han främst åt den jättelika kyrkan "Sagrada di Familia". När man ser den torna upp sig så är det som att vara i ett katolskt Disney land. Inte vackert men speciellt och än mer speciellt då det inte är färdigt ännu. Planen är att allt ska vara klart 2025. Gaudi dog 1926 överkörd av en spårvagn.
Utöver Gaudi så ägnade vi tid åt några kyrkor, jag älskar att vandra i kyrkor. Det känns som man kommer närmare landets innersta kärna då. Så flanerade vi på stadens gator, satt på café, pratade och såg människor flanera förbi. Många härliga starka koppar kaffe blev det och en och annan cava, som är en riktig favorit för mig.
En underbar resa som ni här kan följa i några foton som vi tog.

1 kommentar:

  1. Barcelona är en fantastisk stad! Dit kan man återvända många gånger,

    Kram
    Helen
    www.vitaestilo.se

    SvaraRadera