tisdag 20 maj 2014

Bra början på dagen

Det är alltid trevligt att börja dagen med ett frukostseminarium. Frukosten står uppdukad, belysningen är lite dämpad och det spelas vacker musik i bakgrunden. Man får äta och småprata lite och så ser man scenen lysa upp och där står huvudpersonen och delger publiken något, förhoppningsvis, klokt.

Idag var det kloka ord vi fick lyssna till på ACC. Per Johansson, grundaren av Glada Hudikteatern delgav oss sina erfarenheter. Erfarenheter av att arbeta med människor med någon form av handikapp och att arbeta med normalstörda människor, som han uttryckte det.

Han tryckte hårt på allas rätt att få ägna sig åt det man är bra på. Att få finna sin platå och göra något bra av den. Han framhöll också, att om man är utvecklingsstörd och inte enbart normalstörd, så kan man ta sig an uppgifter och brinner man för dem så kan utveckling ske på oanade nivåer. Man måste också få tillåtelse att utvecklas i sin egen takt. Tillåtelse att misslyckas. För en person kan en utvecklingstrappa ske i några kliv för andra kan trappan ta många år att komma upp för. Men det är okej.

Vi fick också veta hur ICA-Jerry föddes och hur Mats, som Jerry heter i verkliga livet, ser på sin roll och framtiden. Mats (Jerry) har börjat titta lite längre och kanske kan han tänka sig att även arbeta utomlands.

Fantastiskt inspirerande och tankeväckande att lyssna till! Inget är omöjligt så länge vi har livet!

Härligt färskt bröd att välja på

Smoothi i hälsans tecken


Per inspirerar

Lite office chic, idag då! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar