tisdag 18 oktober 2016

Venedig

Tre dygn med sin dotter är fantastiskt. Ni vet på det där sättet att inget annat stör, man kan prata, skoja, vila och verkligen ta igen tid, så att det känns som när den där unga kvinnan var liten.

Har man sedan Venedig och kanaler runt hotellet att bara öppna dörren och gå ut och ta del av då är lyckan stor.

Vi hade ljuvliga dagar. Många säger att Venedig är för trångt, så mycket folk som trängs och att det luktar illa. Men det finns många ställen där det inte är trångt och det luktar inte illa. Hade vi varit där en vecka så hade vi nog upptäckt många godbitar men nu var vi där tre dagar och vi tog tag i det vi tyckte var viktigast, såsom Markusplatsen, Markuskyrkan, Rialtoområdet, gondolfärd och att bara flanera och njuta av atmosfären.

Bodde på ett pyttelitet hotell Ponte Chiodo små enkla rum och ett litet kök med matsal där alla åt frukost runt ett stort bord, som en familj. Ägaren var jättetrevlig och satt, med sin kaffekopp, vid frukosten och lyssnade på turisternas berättelser och kom med tips på utflykter med mera. Mycket enkelt men vill man bo i kärnan av Venedig ha tillgång till en kunnig venetzianare (ägaren) och ha det lite allmänt småmysigt är det ett alternativ.

Italien är alltid Italien för mig och Venedig var värt en resa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar