söndag 26 juni 2016

Utflyktstips

Tänkte förse er med lite utflyktstips nu inför semestern. Ängsö slott i Västmanland, närmare bestämt i Västerås kommun är ett trevligt mål för en söndagsutflykt.

Foto från webbsida


Ängsö slott är en kubisk byggnad i fyra våningar och ligger mycket lantligt och naturskönt. Det första slottet på Ängsö byggdes på 1480-talet men det revs och ett nytt byggdes. Familjen Piper har haft slottet som fideikommiss från 1710 till 1971. Familjen Piper bor fortfarande kvar på slottet som arrendatorer, dock inte i huvudbyggnaden som idag endast är museum.

Det finns nog inte en ungdom som är uppväxt i Västerås med omnejd som inte varit vid Ängsö slott nattetid för att se om de får en skymt av alla omtalade spöken. För det talas mycket om spöken på Ängsö, Den puckelryggiga Anders Luxemburg, som ska gå igen och den elaka fru Bååt, som lär släpa sig fram i de anrika salarna kvällstid. Till och med en spökhund ska finnas.

Besökte slottet en kväll i maj och fick en guidad tur. Maten som serverades var mycket välsmakande. Den guidade turen var proffsig och kryddades med ett gäng skådespelare som agerade spöken.


Såg vackra föremål

Fick möta ett och annat spökeVill man åka på en liten utflykt uppleva en fin park, fika och kanske gå en tur i slottet så är Ängsö ett tips.

1 juli till 14 augusti är det öppet tisdag-söndag 12.00-16.00. Fram till den 28 augusti är det öppet på helgerna 12.00-16.00.

Vill du veta mer inför ett besök finner du det här


Foto Anette Nordh Svedberg

Foto Anette Nordh Svedberg

Mycket god mat bjöds vi på

 


2 kommentarer:

 1. Åh tänk, där har jag ju inte varit! Fast det är nära. Får bli ändring på det.
  Tack för fina ord hos mig för ett tag sedan. Har inte hunnit uppdatera så mycket (igen) för tusan vad man ska hinna med allt och viktigast har varit att bara-vara-i-juni... Härlig midsommar det blev! Kram

  SvaraRadera
 2. Tack, ja du får ta dig en sväng dit. Verkligen fint.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera