fredag 8 april 2016

Äta ute i helgen?

Här följer här några tips på restauranger med god mat i Västerås. Om du nu har vägarna förbi den staden och är sugen på lite mat.

Restaurang Varda, känslan är lounge när du först kliver in, önskar du mer restaurangkaraktär så be om ett bord en trappa upp. Känslan är, just ett vardagsrum.  Maten är vällagad och god. Personalen ger sig vinn om att vara tillmötesgående. De sätter sig ned och berättar om hur rätterna är tillagade, vilket ger ett seriöst intryck. Det är duktiga på att ta ut rätt vin till maten.

Av fem gafflar skulle jag ge Varda, 3,5. Maten lyfts inte till höjder, men miljön är fin, personalen trevlig och kunnig. Väl värt ett besök och är det varmt, så är uteserveringen bland de trevligaste i stan.

Vill du beställa bord gå in här


Välgjord inredning


Kalixpizza är en god förrätt på Varda

God anka
Italiensk mat är aldrig fel! Känner du för det italienska köket är ett besök på restaurang Limone en bra idé. Restaurangen ligger i ett vackert sekelskifteshus mitt i Västerås. Miljö och inredning är rustik med en gnutta romantik. Dock, i min smak, lite för mörkt.
Maten känns vällagad och den goda råvaran lyser igenom. Deras signum är goda pastarätter, vilket de serverar varje dag till lunch men finns att beställa alla deras öppettider, naturligtvis. Personalen är kunnig och trevlig. Restaurangen stoltserar med en ekologisk vinmeny.

Av fem gafflar skulle jag ge Limone 4, för den vällagade maten och den välsorterade vinlistan. Dock ger jag ett litet minus för att det är så mörkt.

Vill du beställa bord gå in här


Välkomnande entré

Välsorterad bar

Fin dukning men ack så mörktBild från Gastrogate

7 kommentarer:

 1. Tänk jag jobbade ju ett myrsteg från Limone ett år men var bara där en gång på lunch, samma dag jag började... saknar Västerås en massa! Kram Milla

  SvaraRadera
 2. Du är välkommen till Västerås när du önskar.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Du är välkommen till Västerås när du önskar.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. En period var vi jämt i Västerås på olika fotbollscuper kändes det som!
  Ha en fin helg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja cuper är det gott om i Västerås.
   Tack för att du tittade in hos mig. Välkommen tillbaka.
   Kram
   Maria

   Radera
 5. Sist jag var i Västerås var nog 1968... min moster bodde där då. Skulle vara kul att åka dit någon gång. Men det ligger åt fel håll liksom =) Fina ställen du tipsar om. Mysigt att gå ut och äta.

  Trevlig helg och KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Västerås har utvecklats mycket sedan 1968, haha. Faktiskt mest de senaste tio åren. Tidigare var det mest en sömnig industristad. Men nu så växer bebyggelse runt Mälaren och fler och fler uteställen poppar upp. Du är välkommen!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera