söndag 28 juni 2015

Pudding

Soliga dagar, härliga dagar. Dock känner jag att åren går och att jag inte alltid är lika pigg som jag var tidigare. Tar vid mig hårdare av det som händer och min kropp säger ifrån på lite olika sätt.
Håller igen och försöker röra på mig men det tror jag inte räcker.

Två veckor kvar till semester, på semestern vet man hur det blir. Mysiga dagar och härliga grillkvällar med vin och tillbehör. Någon liten resa med tillhörande restaurangbesök och många njutbara saker som kommer att intas. Underbart men orkar min kropp med allt, frågar jag mig.

Tänkte köra lite hälsosamt ett par veckor. Inte avstå från allt, blir nog ett glas rosé om värmen håller i sig och kanske en glass. Men i stora drag dra ner på kött, dricka mycket vatten och äta hälsosamt. Funderar på att börja dagarna med chiapudding. Det har jag aldrig ätit. Tvivlar inte på att jag kommer att tycka om det. Tycker om det mesta som går att äta  men hur maxar man det hälsosamma? Är det någon som har några tips tar jag tacksamt emot.

Drar igång min häloperiod imorgon! 14 dagar till semestern.

4 kommentarer:

 1. Jag har testat chiapudding, det är ganska hajpat men jag tycker väl det är lite sisodär... men bra om man vill slippa laktosen om man blandar med tex nötmjölk. Jag äter faktiskt bara ett kokt ägg till frukost numera. Klarar mig jättebra på det. Sen blir det 2 finn crisp med ost till fikat på jobbet. Annars brukar jag äta kvarg med hallon med. Den här helgen har inte varit så bra i matväg, känner direkt när det blir för dålig kost. Jag mår bäst av att skippa mjölmat, och socker förstås, och satsa på grönsaker. Sallader, färsk vitkål (finns fin nu att köpa) bönor, broccoli.... Jag kör ju med GI, om du googlar på "GI recept vecka" får du upp många bra sajter med recept. Tex http://www.recept.nu/kom_i_sommarform_med_gi
  Det allra svåraste är planering planering planering! Lycka till!
  kram Milla

  SvaraRadera
 2. Tack Milla. Chiapuddingen misslyckade men det berodde nog mest på formatet på skål. Man ska nog ha en som är lika stor hela vägen så att säga. Kvarg med hallon är jättegott och jag har så mycket bjönbär sedan förra året i frysen så jag brukar ta det. Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig! Kroppen och orken är inte som tidigare. Jag måste börja röra på mig!! Kör lite 5:2! Lycka till med dieten.

  Kram Anna

  SvaraRadera