fredag 15 september 2017

Helg igen

Kräftfat stod på olika ställen på bordet
Förra helgen var det riktig festhelg, först resa med sekreterarvänner och därefter kräftskiva med våra vänner. Varje år har vi kräftskiva med några vänner. Vi träffas hemma hos oss och äter kräftor.I år såg vi att vädret inte skulle vara det bästa så vi bestämde att hålla oss inomhus.

Lite kul i hallen som välkomnade gästerna

Vi bjöd på kräftor, både traditionella och cajunkräftor (som mitt hjärta gör). Som tillbehör hade vi grönkålsmuffins, västerbottenpaj, briebomb, aioli och hårt bröd och västerbottenost. Kall öl, snaps och vitt vin. Gjorde en jättegod dessert som jag ska ge er recept på här.

Limoncellogrädde (8 personer)
5 dl vispgrädde
8 msk lemoncurd
16 italienska mandelskorpor
Limoncellolikör ca 1 dl

Vispa grädden och tillsätt sedan lemoncurd och blanda väl. Krossa de italienska skorporna i en mortel. Strö skorpsmulor i botten på ett glas eller dessertskål. Skeda över gräddblandningen.
Häll lite limoncello över och toppa med lite krossade skorpor. Klart att servera!
Jag tycker det smakar mums.

Bilden lånad från Elle mat & vin

Kvällen var mycket trevlig och slutade inte före småtimmarna. Denna helg blir dock en helt annan. Vi ska flytta min äldsta bonusdotter och så ska vi hälsa på mannens yngsta syster som har fått en liten son. Det kommer att bli en bra helg denna också, det känner jag på mig.

Puss på er.

2 kommentarer:

 1. Vilken festlig helg! Skönt med lugna helger... också.

  KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, känner det har varit mycket en tid. Behöver nog vila lite.
   Kram
   Maria

   Radera