onsdag 19 juli 2017

Fys o mys

Är en ganska flitig motionär under den mörka årstiden, då är det work-out och zumba som gäller ett par dagar i veckan men när sommaren kommer och träningsanläggningarna tar lite uppehåll brukar även jag ta uppehåll. Sommaren för mig brukar mest vara fest, typ fysiskt inaktiva dagar och mycket god mat.

I våras föddes en tanke att jag kanske skulle börja springa denna sommar. Jag började med PW, så ofta jag kunde under våren och så en kväll började jag springa, så smått. Nu när semestern är här har jag nästan sprungit varje dag. Då är det ingen mil, vi talar om utan, jag varvar springa och lufsa i 3-4 km. Men jag är ganska stolt över mig själv. Bättre än inget, och jag känner att det ger mig kondition, orkar lite mer för var dag.

Följer Paolo Roberta på sociala media och han verkar lite väl asketisk i min smak men han upprepar en sak, som har satt sig i mig. Om man inte ändrar på något så kan man inte räkna med förändring och att det går inte bara att tänka på vad man skulle göra för rätt som det är så är det försent. Bättre att börja idag. Så lite av Paolos ord tog tag i mig och jag bara började. Nu tycker jag det är hur kul som helst. Lyssnar på intressanta poddar när jag går PW och bra musik när jag springer. Hoppas att jag kommer att fortsätta vara entusiastisk för detta. Mitt mål är att må bra och känna mig frisk, inget annat, just nu iaf.

Osminkad och svettig men nöjda efter fyra km


Har en kollega som alltid säger, först fys sedan mys, vilket är lite kul och idag blev det så. Först sprang jag och när jag kom hem hade mannen börjat med grillmiddagen och bjöd mig ett glas rosé.
Så först fys sedan mys.

Daga för mys


6 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Vi är "periodare". Ibland har vi varit jätteduktiga på att träna ... och sedan blir det inget alls. Nu har det tyvärr varit en sån där inget alls-period alldeles för länge ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för glada tillrop. Uppskattas.
   Kram
   Maria

   Radera
 2. Låter underbart! Fys & Mys! Så duktig du är! Borde göra som du, lyssna till Paolos kloka ord! Heja dig, du impar på mig.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, blir så glad av de ord du skriver till mig. Känns jättebra just nu att ha kommit igång och jag hoppas att jag håller i det. Tusen tack, Anna för dina peppande ord, än en gång.
   Kramar
   Maria

   Radera
 3. Heja dig. Själv har jag också börjat träna väldans försiktigt, men hellre lite än ingenting alls..... För visst mår man så mycket bättre av att röra på sig. Är helt övertygad om att du kommer att fortsätta i spåret... Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tina för dina din peppande ord. Och heja dig för att du har börjat träna. Man behöver inte ta i så man dånar bara man gör något. Så keep on, jag hejar på dig.
   Kram
   Maria

   Radera