fredag 13 januari 2017

Hofors

Mina kära vänner, såg ni dokumentären om Hofors, som började igår på TV? Det gjorde jag och nu är jag fast. Måste bara se samtliga avsnitt.

En avfolkningsbygd och dess invånare. Det var gripande och skrattretande på samma gång. Blir lite sorgsen när jag ser hur dessa kommuner, som är uppbyggda kring en stor industri avfolkas så lätt när industrin drar ner på personal. Att kompetens och framtidstro liksom sipprar ut ur kommunen som sanden försvinner mellan tårna.

Samtidigt så intressant och glädjande att se att så många människor, ortsbor, som önskade göra något bra för Hofors, önskade bevara orten levande, önskade bidra till ett bättre Hofors. Vilja att sätta kommunen på kartan igen och visa hur trevligt det är där. Använda det som hänt och vända det till något positivt. En Hoforsdag planderades, såsom historieberättelser på fönstren i de nedlagda affärerna.

En kavalkad av personligheter och jag satt som klistrad.

Men nu är det fredag, den första hela arbetsveckan 2017 är slut och vi går mot helg.
Trevlig helg, kära vänner!
    


    Bild från google

2 kommentarer:

 1. Jag såg lite från programmet! Tufft att överleva i ett utdöende samhälle men samtligt lite mysigt på landsbygden.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite mysigt på landsorten. Men jag tycker det är så synd att inte dessa gamla bruksmiljöer kan blomma. Att fabriker drar ner på personal eller lägger ner så det blir utflyttning. Tragiskt på något sätt.
   Kram
   Maria

   Radera