måndag 12 december 2016

Årets adventshelg i Stockholm

En tradition sedan sex år tillbaka är en adventshelg i Stockholm. Den inleds alltid med julfest på hjärtats arbete. Hotellövernattning och så NK-julskyltning, julmarknad i Gamla stan samt en hel del tittande i affärer. Massa gott fika, glögg och mat, så klart.
I år hade vi den stora glädjen att få sällskap av hjärtats flickor under lördagen. Det blev julfika på Gretas och sedan ett litet glas tillsammans innan vi skildes åt, på Hotell Kungsträdgården. Så trevligt, att få ha flickorna på ett mycket otvunget sätt en hel eftermiddag.En tur till julmarknaden i Gamla stan blev det på tidig lördagskväll och det var en härlig stämning med glögg och knallar. Blev till och med ett litet julklappsköp där.

Julskyltningen på NK var fin
I söndags hade jag verklig mystid, mannen stannade på hotellet för att arbeta lite och jag gav mig ut på stan (läs NK) för att handla några julklappar. Det var så underbart skönt att knalla runt för mig själv i det fina varuhuset. Pratade med trevliga NK-medarbetare, provade några saker, handlade lite och bara njöt av min egen tid. Egentid är guld värd.

Njöt på NK

Några kassar, blev det

Denna helg är verkligen så värdefull för hela julen, man får upp stämningen samtidigt som man verkligen varvar ner och bara njuter av att ....snart är det JUL!

Väl hemma, var det vacker
vinter i trädgården


2 kommentarer:

 1. Vad mysigt det lät! Jag o maken ska ta en weekend i Sthlm i helgen, istället för i mellandagarna. Har du några tips på vad man inte får missa? Julmarknaden i Gamla stan får det bli, men saknar ett bra lunchställe. Och vad tusan köper man till sin 25/åriga dotter?! Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att åka till Stockholm. Älskar en restaurang vid namn Café Milano vid Kungsträdgården. Men då ska man gilla italienskt vilket jag gör. Ja, vad köper man till en 25-åring. Min 20-åriga dotter vill nästan bara ha väskor så där är det lätt. Eller "flyttahemifrångrejer". :)
   Ha en fin fortsättning på veckan.
   Kram
   Maria

   Radera