tisdag 22 november 2016

Julmarknad

Den bästa tiden på året är i annalkande, JUL! Hur gammal jag än blir så älskar jag julen. Älskar nästan tiden före jul mer än själva julen. Alla förberedelser, alla fikastunder, alla julbord och alla dofter.



Har redan satt in hyacinter hemma och i helgen var jag på Julmarknad. Skultuna julmarknad. Skultuna Messingsbruk är ett fint bruk i den lilla söta orten Skultuna utanför Västerås. Messingsbruket anlades 1607 av Karl den IX. Bruket anlades för att då hjälpa upp Sveriges ekonomi genom att öka exporten av mässingsföremål samt minska importen av mässing då man på bruket började förädling av koppar till mässing. Skultuna messingsbruk är idag hovleverantörer och de har en brukskollektion och en smyckekollektion.

Själva butikslokalen är fylld av mässingsföremål. och det glimmar rejält när man kommer in där. Utanför bruket hade en hel mängd "knallar" parkerat sig och sålde julinspirerande föremål. Även om den klassiskt vita miljön inte infann sig utan vi traskade runt på barmark så kändes det som jul. Inne i brukets café bjöds det på gott fika med lussebullar och pepparkakor.



Det kändes som att vi kickade igång årets jultid i lördags i Skultuna.



Skultuna

2 kommentarer:

  1. Mysig tid nu! Har sett att du har haft det härligt i Göteborg också.

    Fin första advent! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack goa Anna. Hoppas din 1:a advent var fin.
      Kram
      Maria

      Radera