tisdag 19 juli 2016

En espresso i stadsvimlet

Att i Italien gå in på en liten bar. Där marmorbänken skiner blankpolerad, de italienska rösterna sorlar och kaffemaskinen brusar. Man ser cannoncini i rader och goda smörgåsar med italiensk skinka som liksom vill tränga ut på sidorna. Ja, det är verkligen Italien, för mig.


Även om kaffekulturen slagit rot i Sverige och många fina ställen öppnas så är det inte ofta den genuina italienska barkänslan infinner sig. Men nu har jag funnit ett litet ställe i Stockholm som har allt man kan önska sig, just i den vägen. SEMPRE Bar på Jakobsbergsgatan 5.

Mitt i det pulserande stadslivet ligger den, helt oansenlig, en träskiva som bord utanför och endast ett tiotal platser inne. Men ack vilken italiensk stämning. Italienskspråkig personal som ger jättebra service, endast glada miner, utsökt kaffe och till rimliga priser. Vill man äta bakverk så finns det hembakade sådana. Har fått betyg 4,5 av fem möjliga på TripAdvisor och rankats som nr 6 av 80 kaffeställen i Stockholm.
Ett Italien i miniatyr mitt i huvudstaden. Är du i stan och är sugen på ett kaffestopp, sök upp Sempre, du kommer inte att bli besviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar