måndag 30 maj 2016

Morsdag

En dag för alla mammor. Ett litet sting av saknad kommer alltid i mitt hjärta på morsdag, önskar att min mamma fanns med oss. Livet är så, ingen lever för evigt.

Vi firar inte denna dag supermycket, så gårdagen var lugn med blomsterplantering och lite hemmafix. Besök på mammas grav med blommor.

När kvällen kom bjöd hjärtat och dottern mig på middag på kinarestaurang. Det var både gott och trevligt. Märks när barnen blir äldre, man kan sitta och föra olika diskussioner runt ett middagsbord, utan att det uppstår konflikt om hur "pinsam" man är. Det känns som den tiden blir alltmer avlägsen och det är skönt.Väl hemma igen, låg världens finaste present på matbordet. Min dotter hade köpt en bok i London som var fylld av brev. Brev som hon skrivit till mig, under sin bortavaro och som ska öppnas i en viss ordning. Breven, har vad jag förstår, olika teman, typ, vårt bästa äventyr tillsammans. Har läst brev ett och nog sved det lite i ögonen, av lycka. Ska bli intressant att läsa varje brev, men jag ska hålla mig och göra som instruktionen sa, ett brev om dagen.

4 kommentarer:

 1. Men vilken himla fin present, en sådan som betyder så mycket... Tack rara du för dina ord hos mig de värmer i både hjärta och själ. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man glad över något så personligt. Tina, jag har tänkt på dig och det som hänt dig jättemycket i helgen. Vad livet, plötsligt, ställas på ända. Brand har jag verklig respekt för. Hoppas allt har ordnat sig lite iaf, nu och att det är på väg mot rätt håll.
   Varm kram
   Maria

   Radera
 2. Tack för att du kikade in till mig :)
  Å vilken underbar present, en sån man alltid har med sig.
  Sov gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Absolut, blev så lycklig för den. Idag har jag läst brev två. Som handlade om vad hon lärt sig av mig. Fick mig att le lite.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera