torsdag 31 december 2015

Årets sista dag

Vi är framme vid årets sista dag. En dag som för mig, alltid, är fylld av tankar om hur året har varit och vad som vi eventuellt kan ha framför oss. Är inte min favoritdag på året, känner mig en aning nedstämd samtidigt som jag är upprymd för det som komma ska.

En dag som denna ska man sammanfatta och se tillbaka. 2015 var ett år som för mig var fyllt av många upplevelser. Fick möjlighet att resa mycket och se flera platser, vilket är en stor glädje för mig.
Nya utmaningar inom arbetet gav mig energikickar och jag fick uppleva många fina privata händelser. Där den största var min dotters student, något som jag verkligen var lycklig för.

Dock kommer jag att se tillbaka på 2015 som ett mycket jobbigt år eftersom min dotter inte mådde bra under stora delar av året, när barnen inte mår bra sätts livet ur balans. Det var så tungt och jag har varit fylld av oro och tankar om hur vi tillsammans ska kunna lösa det hela. Samt att coacha henne, trots hennes tillstånd, till examen. Vi klarade det tillsammans. Hon var glad och lycklig på sin stora dag och jag fick ordna ett kanonparty. Men månaderna före och en hel del tid efter har varit tung. Allt är bättre nu men än känns det som vi balanserar lite på slak lina och det gör att jag ibland har en gnagande oro inom mig.

För mig känns det också som att jag står på tröskeln till en ny tid. Har inte samma ansvar för barn och hem som tidigare. Känner att en ny form av frihet har uppenbarat sig och vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Ska vi bo kvar i huset? Ska vi flytta in till stan? Ska vi flytta till Stockholm? Ska jag söka nytt jobb? Ska jag satsa än mer på min blogg? Kanske ska jag satsa mer på träning? Skaffa mig en ny hobby? Ytterligare utbildning? Ja, frågetecknen är många och jag är just nu i ganska djupa tankar. Kaos är dock upphovet till kreativitet så vi får se vad som händer under 2016.

Vi kommer att avsluta 2015 mycket lugnt och samla oss inför ett helt nytt år, 2016.

Önskar er alla ett gott slut och en underbar början på 2016!

3 kommentarer:

 1. Jobbigt när inte barnen mår bra! Hoppas allt blir bättre... tänker på dig/er!

  Önskar dig en fin kväll och ett riktigt Gott Nytt ÅR! KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. God fortsättning! Många tankar där, känner så väl igen mig. Det där med barn som mår dåligt (nu är det helt ok jämfört mot tidigare) och den nya friheten man inte riktigt vet hur man vill hantera. Angenäma saker på något vis, vi är ju en generation som vill leva fullt ut istället för att bara vänta på att gammeln ska slå till, typ 😀 Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för era fina ord, Anna och Milla.
  God fortsättning på 2016.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera