lördag 25 juli 2015

Länge sedan och lite franskt

Nu var det ett tag sedan jag skrev om politik men känner att jag måste göra ett litet mer politiskt inlägg efter de mer och mer dystra opinionsmätningarna. SD rycker framåt.

I mer civiliserade kretsar kan man höra åsikter som att man förstår deras framgång, då de tar mer och mer upp vardagliga frågor som berör den vanliga människan. Såsom bättre vård, bra pensioner, skolan med mera. Men läser alla dessa människor hela SD:s program, kan man undra och följer de med i den politiska debatten?

SD gick till val på många mjuka frågor med i när budgeten skulle röstas igenom så sa de nej till de flesta av dem. Vilket visar det jag alltid sagt, SD har endast en fråga, invandrarfrågan allt annat är kosmetika.

Har en god vän som alltid klagar på att vänsterpressen styr Sverige, kan som liberal, på många sätt hålla med honom men när det gäller SD:s agerande har pressen varit mycket tyst. Det har inte skrivits några stora rubriker om deras svek utan det har varit förhållandevis tyst om detta. Endast på ledarsidor har man kunnat läsa om det men det är inte en sida som frekventeras av massorna. Synd tycker jag. Det borde verkligen ut i ljuset, att SD har ingen medelsvensson politik för näsan. Deras näsa är endast brun och mycket brun. Kommer att högakta den journalist som gräver sig ner i SD och lyfter fram deras politik - 50 nyanser av brunt.

Så till något lättsamt men som ändå har något med ämnet att göra. Ett filmtips för regniga sommardagar. Den franska filmen Bröllopskaos. Vi såg den igår och den är en underbar komedi som visar på hur livet är nu i det nya Frankrike. För även  i Frankrike finns många olika nationaliteter och det kan ibland krypa väldigt nära den lilla kärnfamiljen. En film väl värd att se.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar