söndag 26 mars 2017

Vinotek

I 15 år träffades vi regelbundet och provade rött vin. Bacchus systrar, kallade vi oss på skoj. Vi lagade fina middagar och provade vin, läste och försökte förkovra oss i dickandets ädla konst. Så tappade vi orken och lusten för detta och det upphörde. Vi har därefter träffats kanske en gång per år och besökt någon vinmässa.

Igår var det åter dags. Vi besökte det nyöppnade Vinoteket Lothar i Västerås. Stället är inrymt i gamla lokaler i kvarteret Lothar mitt i stan. De har verkligen arbetat för att få fram känslan av vinkällare. Mysigt. Man kan inte boka bord men det gick snabbt att få ett bord för sju personer. Vinprovarpaket, beställdes in, flera av oss dricker mer vitt än rött idag, noterades med ett leende. Till det åt vi pizza eller smårätter med medelhavssmak. En trevlig kväll i trevlig miljö. Kan varmt rekommendera det stället men man bör inte ha bråttom då serveringen var en aning seg.

När vi började prova vin tillsammans 1995 hade flera av oss små barn andra var gravida och blev gravida under de första åren. Igår hade tre av oss blivit mormor. År läggs till livet och livet förändras men det blir inte sämre för det utan oftast bara annorlunda.
Känner mig glädjefylld  efter gårkvällen och njuter av vårväder idag. Må gott där du är idag.

 
 


4 kommentarer:

 1. Vilken fin kväll du fick med dina gamla väninnor. Åren går och det ser man på sina egna barn och visst vinsmaken också =)

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen. Hoppas du får en fin vecka.
   Kram
   Maria

   Radera
 2. Underbart när vänskapen består. Förstår att ni hade en mysig kväll där i vinkällaren. ha en fin dag. Kramisar Tina

  SvaraRadera