söndag 20 juli 2014

Söndagsrecept

Har kommit in i en period av italiensk matlagning.  Så idag bjuder jag in till lite italiensk fast food. Riktig vardagsmat från stövellandet. Helt vegetariskt är det också.

Aglio, Olio e Peperoncino (4 personer)
4 vitlöksklyftor
1 chilipeppar (som i vårt fall är från Mr egna skörd)
1,5 dl olivolja
1 msk hackad persilja
1,5 msk ströbröd
Häll oljan i stekpannan.  Tryck till vitlöksklyftorna så de öppnar sig, men de ska inte gå i småbitar. Skiva chillin i bitar.
Lägg ner vitlök och chilli i oljan och låt allt puttra på svag värme i 10-12 minuter. Därefter ta upp chilli och vitlök och kasta bort.
Tillsätt persilja och ströbröd i oljan och rör ihop.  Salta ev lite.
När spagettin är färdigkokt hälles den ned i oljeblandningen i stekpannan. Blanda ihop väl. Servera med riven parmesanost.

Enkelt, billigt, vegetariskt och ljuvligt gott. Buon appetito!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar