söndag 30 november 2014
Söndagsrecept
Fläskfilégryta (ca 8 pers)
1 kg fläskfilé (strimlad)
2 gula lökar hackade
2 burkar champinjoner
1 köttbuljongtärning
1 liter vatten
5 dl vispgrädde
3 msk creme fraiche
Lite Maizena
Tabasco efter smak
Salt och peppar
Bryn köttet. Lyft det ur pannan. Stek lök och svamp. Häll i kött, lök och svamp i en gryta häll på 1 liter buljong, salta och peppra. Låt puttra i ca 30 minuter. Häll på grädde, creme fraiche, maizena och tabasco och låt puttra i ca 30 minuter.
Grytan skall vara lagom simmig inte rinnig.
Servera med sallad, ris och ev frasigt bröd.
Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar