söndag 5 oktober 2014

Söndagsrecept

Höstrisotto med Karl-Johan svamp


45 g torkad Karl-Johan
1/2 gul lök hackad
1 l hönsbuljong
2-4 dl vitt vin
1,5 dl riven parmesanost
3 dl ris anpassat för risotto
Salt o peppar
Olivolja
Smör

Lägg svampen i blöt 30 min. Hacka den grovt och stek den i smör.
Värm olivoljan i tjockbottnad kastrull. Stek löken mjuk. Häll i riset och stek en stund.
Häll på 2 dl vin och låt det koka in i riset.
Häll i 2 dl hönsbuljong och rör i riset. När det börjar bli torrt späd med mer och rör hela tiden. Fortsätt så till all buljong är slut.  Ca 17-20 minuter bör det ta. Späd med ytterligare vin om risotton är för tjock.
Salta o peppra till lagom smak.
Rör ner svamp och parmesanost.
Servera med riven parmesan.

En perfekt rätt för en höstkväll. Smaklig spis.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar