Denna dag är en stor dag i den kristna världen och speciellt för katoliker, det är Palmsöndagen. Söndagen före påsk, dagen ägnas åt minnet av Jesu intåg i Jerusalem, där folket hälsade honom med palmblad.
Har en gång för många år sedan varit på en mässa i den katolska kyrkan denna söndag. Det var en lång mässa och det var fantastiskt mycket folk. Alla fick en palmkvist när mässan var över. Kanske skulle man ha gått i procession sedan men det skedde inte i den svenska stad jag då befann mig i. Det är en speciell dag men det är inget som de flesta av oss tänker på.
Nu bär det raskt mot påsk och därför blir söndagens recept påskinspirerat.
Institutets ägg
6 ägg
1 gul lök
3 dl grädde
Kaviar
Ströbröd
Koka äggen till det är mellan löst och hårt ca 7 minuter. Spola dem kalla och skala.
Skär den mitt itu
så de kan stå som små höjder i en ugnsfast form.
Hacka den gula löken och stek den mjuk i smör.
Häll över den stekta löken över äggen.
Vispa grädden och blanda i kaviar ca 1 dl eller efter smak.
Bred gräddmassan över äggen och löken.
Strö över lite ströbröd och ställ in i ugnen.
200 grader och låt det stå i ugnen ca 20 minuter.
Perfekt påskbordsrätt eller en liten kvällsrätt i påsktider.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar