Söndagsrecept, det var det länge sedan jag delade några. Igår hade vi gäster och då dammade jag av ett gammalt recept och gjorde en soppa till förrätt. Den blev god och lyckad och då kom jag att tänka på att detta vill jag dela med mina fina bloggvänner.
Zuppa di zucchini
Recept för 6-8 personer.
750 gram zucchini
50 g smör
1 medelstor gul lök
1,75 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 ägg
3 msk riven parmesanost
2 msk hackad färsk basilika
Salt
Peppar
Skär av fästet och nedersta delen på zucchinin. Skär den sedan i 5 mm tjocka skivor. Skiva löken. Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken försiktigt så den blir mjuk. Lägg ner zucchiniskivorna. Fräs allt under omrörning ca 10 minuter eller till det att zucchiniskivorna är mjuka. Tillsätt vatten och smula ner buljongen. Låt allt koka upp. Lägg sedan på ett lock och sjud sakta i ca 20 minuter, inte mindre.
Kör blandningen i en mixer eller använd mixerstav. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den koka upp precis innan servering.
Lägg ost, ägg och basilikahack i en varm kastrull eller varm soppterrin, använd en visp och vispa blandningen väl. Häll den uppkokade soppan över blandningen. Vispa ihop och smaksätt med salt och peppar.
Servera med färsk riven parmesan.
Smaklig måltid!
Åh här älskar vi soppor, så denna ska jag prova någon kväll. Tack för det.
SvaraRaderaKram Helena
Gör det, den är Toppengod.
RaderaKram
Maria
Men jösses så gott, den måste jag bara testa. Tack snälla för receptet. Kramisar Tina
SvaraRaderaKul Tina om du provar den. Är verkligen god.
RaderaKramar
Maria
Älskar soppa! 1000-tack fr receptet!
SvaraRaderaKRAM Anna
Hoppas du kommer att tycka om den.
RaderaKram
Maria