söndag 18 maj 2014

Söndag och slottskex

Helgerna går fort. Denna helg har varit en fix och trix helg. Kört grovsopor, tvättat alla fönster, planterat om lite blommor. Premiär för rabarberpaj.
Så avslut med afrodans, sista för säsongen.

Imorgon tänkte jag bjuda mina kära arbetskamrater på lite kex, så jag har bakat, Hässelby slotts kex. Supergoda med lite brieost eller philadelfia på.

Hässelby slotts kex
2 dl maizena
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
0,5vdl olivolja
2,5 dl kokande vatten
Blanda samman allt till en smet och bred ut på en plåt täckt med bakplåtspapper strö lite flingsalt över.
Grädda i ugnen i 150 grader i en timma.
Bryt i bitar när allt är kallt.


Snart dags att bryta i bitar

2 kommentarer:

  1. ÅH så gott. Jag har gjort några liknande en gång men dessa lät godare :) . Hoppas du får en härlig dag. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa gärna att göra dem. Supergoda!
      Vill även säga att jag är glad du tittar in på min blogg. Du är alltid välkommen! Ha en härlig måndag och fortsättning på veckan. Kram Maria

      Radera