Gjorde en ny variant på jordgubbstårta som smakade helt underbart. Man kan säga att Sverige mötte Italien på ett utsökt sätt. Receptet kommer här.
Tira mi su på midsommarvis (tillagas i skål eller något djupare form)
1/5 - 1 paket Svoiardikex
2 l jordgubbar
3 dl vispgrädde
2 pkt mascarponeost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl flädersaft
1 dl vatten
Vispa grädden tjock tillsätt mascarpone, strösocker, vaniljsocker och 1 dl koncentrerad flädersaft. Vispa allt till en fluffig massa.
Späd ut 1 dl flädersaft med 1 dl vatten i en djup tallrik
Doppa savoiardikexen i fläderblandningen och lägg dem på botten av skålen, lägg därefter på grädd/mascarponemassan, därefter skivade jordgubbar. Sedan indränkta savoiardikex igen. Fortsätt och gör lager på lager, minst tre lager och avsluta med ett rejält berg med jordgubbsskivor. Låt stå i kylskåpet någon timma innan servering.
Smakar ljuvligt!
Middagen bestod av Västerbottenpaj, färsk potatis en flera sillsorter |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar