Blir lite vilsen på dagarna så här i högtidstid, så mitt recept kommer idag istället för igår.
Fyllda paprikor (4 personer)
Tvätta paprikorna väl och skär av en hatt ca två cm tjock.
Skrapa ur kärnor och annat vitt innehåll. Pensla paprikorna med olivolja och salta och peppra dem något. Ställ dem i form och in i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
Gör en köttfärsröra bestående av
400 gr nötfärs
400 gr krossade tomater
1 hackad gullök
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk vinäger
kanel
spiskummin
salt
peppar
Lite vetemjöl
Fräs köttfärs och lök och vitlök. Strö över vetemjöl. Fyll sedan på med övriga ingredienser och låt puttra till det blir en tjock massa.
Ta ut paprikorna och fyll dem med röran och sedan massa riven ost på toppen. Ställ in i ugnen gärna på grilleffekt och låt dem stå till det att osten smält och fått fin färg. Ta ut och lägg på hattarna och servera.
Vi åt med couscous och kall vitlökssås.
En riktig 70-tals rätt för oss som kommer ihåg men den står sig än. Gott och som, allt annat, så kommer även mat tillbaka i modet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar