onsdag 27 juli 2016

Rom levererar

I tre dagar har vi nu vandrat runt i den eviga staden, Rom. Forum Romanum gick vi igenom noga igår och idag har vi ägnat hela dagen åt Vatikanen.

Förutom all kultur så hinner vi med att njuta av semester, god mat och god dryck. Vi har det bra, med andra ord.



lördag 23 juli 2016

Bra vana

Vi har kommit till mittpunkten av semestern. Två veckor har gått, två veckor kvar.
Har skaffat oss en bra vana, vi går ut en promenad varje dag före frukost. Det brukar bli från 6 km upp till en mil. Ingen av oss är morgonmänniskor direkt, så vi är inte uppe och gör detta i ottan utan vi kör när vi vaknar och så går vi hem och äter en sen frukost.

Jättehärligt och bra för kroppen. Tyvärr så drabbades jag av någon form av hosta precis i början av semestern och den vill inte ge sig. Men känner mig för övrigt inte sjuk utan dessa friska promenader har varit fantastiskt sköna.

Nu packar vi ihop och drar till Rom. Hoppas att ny luft ska göra att vi blir fyllda av än mer energi och att luftombytet gör att min hosta ger sig.

onsdag 20 juli 2016

Längtar

Har börjat räkna ned nu. Italien, Rom snart kommer vi. Känner att det ska bli riktigt skönt med en resa nu. Ny stad, ny kultur, god mat och dryck. Bara få njuta.
Längtar, men snart tar flyget och ger oss iväg. Endast några dagar kvar.



tisdag 19 juli 2016

En espresso i stadsvimlet

Att i Italien gå in på en liten bar. Där marmorbänken skiner blankpolerad, de italienska rösterna sorlar och kaffemaskinen brusar. Man ser cannoncini i rader och goda smörgåsar med italiensk skinka som liksom vill tränga ut på sidorna. Ja, det är verkligen Italien, för mig.


Även om kaffekulturen slagit rot i Sverige och många fina ställen öppnas så är det inte ofta den genuina italienska barkänslan infinner sig. Men nu har jag funnit ett litet ställe i Stockholm som har allt man kan önska sig, just i den vägen. SEMPRE Bar på Jakobsbergsgatan 5.

Mitt i det pulserande stadslivet ligger den, helt oansenlig, en träskiva som bord utanför och endast ett tiotal platser inne. Men ack vilken italiensk stämning. Italienskspråkig personal som ger jättebra service, endast glada miner, utsökt kaffe och till rimliga priser. Vill man äta bakverk så finns det hembakade sådana. Har fått betyg 4,5 av fem möjliga på TripAdvisor och rankats som nr 6 av 80 kaffeställen i Stockholm.
Ett Italien i miniatyr mitt i huvudstaden. Är du i stan och är sugen på ett kaffestopp, sök upp Sempre, du kommer inte att bli besviken.

måndag 18 juli 2016

Nya upplevelser

Nu är vi hemma efter några jättetrevliga dagar på våra vänners lantställe i Järvsö. Vi brukar ta en tripp dit nästan varje år. Det är så vacker natur där i Hälsingland och de har ett fantastiskt fint ställe med sjötomt. Att sedan frun i huset är ett fullblodsproffs på mat gör inte vistelsen mindre trevlig.






I söndags, fick jag vara med om något nytt. Vi var på spelmansstämma i Bjuråker. Har aldrig varit på en spelmansstämma tidigare. Men det var verkligen trevligt. Ett myller av folkdräkter på stora små och de var från alla län i Sverige, tror jag. Allt inleddes med en hel mängd spelmän som framträdde från den stora scenen. Men under dagen så uppstod spontanmusik i diverse hörn där spelmän samlades och improviserade. Det var nästan det roligaste av allt. Innan vi åkte hem så fick vi njuta av en timmas sång med Lasse Berghagen. Han är ett fullblods proffs som verkligen kan hantera en publik.




Något som också var kul var att pröva de lokala rätterna som hör spelmansstämman till. Kolbullar, som kan låta mycket simpelt, mjöl, vatten och fläsk. Men ack så gott det var! Sedan blev det Hälsinge ostkaka också, inte dumt det heller!



Har aldrig tänkt att jag skulle åka på spelmansstämma, men när våra vänner föreslog det, var vi inte sena att tacka ja. Man ska hänga på när möjlighet för nya upplevelser ges. Alltid kul och denna söndag var en verklig hit.

fredag 15 juli 2016

Sorg är det man känner

Sorg, sorg, sorg är det man känner. Att vandra på Nice strandpromenad är en vacker upplevelse. Känslan är lyx och flärd. Solen glittrar i havet och palmerna vajar. Har varit där flera gånger.
Igår, på Frankrikes nationaldag, förvandlades denna vackra plats till ett slagfält.
Sitter i soffan med min  frukost och fylls av sorg. Följer nyheterna på TV och tänker, hur kan detta hända. Det händer om och om igen och känslan är att Frankrike är hårt drabbat.
Dessa vansinniga dåd måste stoppas.

torsdag 14 juli 2016

Nytt vattenhål

Tillbringade de första semesterdagar i Stockholm. Vi hade det fantastiskt trevligt. Var ganska lata och ägnade oss mest åt promenader, god mat och en hel del shopping på den pågående sommarrean.  Vädret var fantastiskt och när solen gassar och man har shoppat ett tag är en vätskepaus välkommen.
Fann då ett helt underbart vattenhål i Humlegården. Det bar det passande namnet Humlan. Låg vid kanten av parken mot Hotell Anglais sidan. Det är ett riktigt sommarställe. Humlan kan jag varmt rekommendera för en liten vilopaus.


Tips vid tråkigt väder

En bit in i juli, semester och i vår del av landet är vädret lite småtrist. För oss är det inget stort problem men kan tänka mig att barnfamiljer kan ha det lite tjatigt och trist.
Då kan en tur till äventyrsbadet, Kokpunkten, i Västerås vara en lösning. Allt inomhus och rejäla rutschkanor. Finns även ett fint spa för de vuxna att njuta i. Utanför kan den ljuvligaste glass inmundigas.






torsdag 7 juli 2016

SEMESTER




Nu är sommarklänningen på och fötterna sommarfixade på salong, så nu checkar jag ut för semester.



Ska börja årets semester med några dagar i vår vackra huvudstad. Så igår var det planering av packning för alla eventualiteter i huvudstaden som stod på schemat. Ser verkligen fram emot några dagar med hjärtat på fint hotell och sedan bara gå ut och njuta av stadens puls.  Därefter blir det några lata dagar hemma innan nästa lilla resa står på tur. Nu ska jag bara njuta av Stockholm, till att börja med.


tisdag 5 juli 2016

Nedräkningen har börjat


Arbetar i fin omgivning, Mälaren som glittrar precis utanför mitt kontorsfönster. Härligt promenadstråk efter vattnet, där man kan gå lunchpromenad om man så önskar eller bara sätta sig ned på en bänk och filosofera.

Men, go vänner, även om omgivningen är vacker, så är det dags för semester nu. Ska verkligen bli skönt att få ledigt några veckor, och få tid till riktig återhämtning. Nedräkningen har börjat, tre dagar kvar!



måndag 4 juli 2016

VÅGA

Är man i närheten av Västmanland finns ett mycket trevligt ställe att besöka, Åsby Trädgård i
Hallstahammar. Mycket växter både för hemmet och trädgården. Så en fantastisk inredningsdel som kan få den inredningsintresserade att gå i spinn.



Utöver allt detta så finns det en liten hörna för flärd. Där hänger klänningar, blusar och tröjor för kvinnor, bara att prova och köpa om man hittar något passande. Smycken finns också av märket, VÅGA. Igår var jag till Åsby, en sväng och till min stora glädje så var det 30 % rabatt på samtliga VÅGA-smycken, så det blev köp. Ett svart läderhalsband.

Åker ni till Åsby, så behöver ni inte fika innan, för de har ett café och de har bland annat, jättegoda räksmörgåsar.

Vill du läsa mer om Åsby gör du det här

lördag 2 juli 2016

FORZA Italia

Ikväll är det dags igen, fotbollskväll. I kväll hejar vi fram Italien. Alltid när Sverige har åkt ut, hejar jag på Italien.
I år är det dock lite knivigt, hjärtat klappar även för Lagerbäck och Island. Nästan som att heja på Sverige ju. Men men det blir även detta EM Italien som får min hejarramsa.
Inte minst för Conte. Vem älskar inte honom. Den passion och energi han visar under matcherna, gör hela fotbollsshown,  värd att se. Han är helt enkelt underbar att beskåda. Dessutom sägs det att han är en bra ledare, som lyckas fylla spelarna med självförtroende.
Ser fram emot en kväll med god mat, något gott i glaset, bästa väninnan på besök och så CONTE!
Buona sera tutti e FORZA ITALIA!

fredag 1 juli 2016

Fotbollsfredag

När det är EM och man lever med en fotbollsfantast, då är det fotboll för hela slanten.
Då gäller det att man gör det trivsamt. Så ikväll blir det fotbollsmys i vårt casa.
Trevlig fredag mina vänner.